Ülke Haritaları ve Başkentleri uygulaması ekran görüntüsü

Bu yazıda, Harita Genel Müdürlüğü (HGM) tarafından sunulan Ülke Haritaları ve Başkentleri uygulamasından bahsedeceğiz. HGM, bu uygulama aracılığıyla ülkelere ait tanımlamaları, başkentleri ve basit temalı haritaları paylaşıyor.

Ülke Haritaları ve Başkentleri uygulamasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Sayfa, basit arayüzüyle sizi karşılayacak. Ekrandaki dünya haritası üzerinde gezinebilir, merak ettiğiniz ülkelerin üzerinde durarak, o ülkenin resmi adını, ad kısaltmasını ve başkentini öğrenebilirsiniz. Haritaları indirmek için ise ülkelerin üzerine tıklamanız yeterli. Bu uygulama sayesinde 196 ülkeye ait basit temalı haritaları PDF formatında yüksek çözünürlüklü olarak cihazlarınıza indirebilirsiniz. 

Uygulama, ücretsiz olması ve kullanımı kolay arayüzü ile coğrafya öğrencileri, araştırmacılar, gezginler ve haritalara ihtiyaç duyan herkes için faydalı bir başvuru kaynağı olabilir.

Harita yalnızca Türkiye Cumhuriyeti tarafından resmen tanınan ülkeleri içermektedir. Bu yüzden, haritalar kullanılarak yapılan çalışmalarda ülkemizin milli çıkarlarına aykırı hatalar olmayacaktır. 

Uygulamada geçen "ülke isimleri, tanımlamaları ve başkentleri" listesini PDF formatında indirmek için buraya tıklayınız.

Ülke Haritaları ve Başkentleri uygulaması hakkındaki düşüncelerinizi yorum yazarak paylaşabilirsiniz. Bu uygulamadan başkalarının da faydalanmasını isterseniz, yukarıdaki paylaş butonlarına tıklayarak yazımızı paylaşabilirsiniz.

Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski