İnternet bağlantı hızı ölçümü sunan hizmetlerden biri olan nPerf, Temmuz 2023 ile Haziran 2024 arasındaki bir yıllık dönemi kapsayan bağlantı hızı testlerine dayanarak hazırladığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

MOBİL İNTERNET PERFORMANSI

nPerf’in raporuna göre 2024 yılında, Turkcell ve Türk Telekom aboneleri Türkiye'de en iyi mobil internet performansını yaşadılar.

mobil_internet_hizlari

(Mobil internet analizi için, 1 Temmuz 2023 ile 30 Haziran 2024 arasında Türkiye'deki ana operatörlerin kullanıcıları tarafından nPerf uygulamasında (Android ve iOS) gerçekleştirilen 114.483 test dikkate alınmıştır.)

Turkcell ve Türk Telekom, sırasıyla indirme ve yükleme hızlarında ve akışta güçlü performanslarıyla Türkiye'nin ISS pazarında öne çıkıyor. Üçüncü sırada olmasına rağmen Vodafone, gecikme ve web tarayıcı performansındaki üstün başarısıyla bu alanlardaki benzersiz güçlü yönlerini öne çıkarıyor. Bu ISS'ler arasındaki yoğun rekabet, hizmet kalitesindeki sürekli iyileştirmeleri teşvik ediyor ve nihayetinde tüketicilere daha iyi internet deneyimleri sunuyor. 

en_hızlı_mobil_internet


SABİT İNTERNET PERFORMANSI

nPerf’in raporuna göre 2024 yılında, TurkNet aboneleri Türkiye'deki en iyi sabit internet performansını yaşadılar.

En iyi sabit internet

(Bu analiz için, Türkiye'deki ana operatörlerin kullanıcıları tarafından 1 Temmuz 2023 ile 30 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılan 441.440 web nPerf Hız testi dikkate alınmıştır.)

TurkNet, tüm metriklerde olağanüstü performansıyla Türkiye'nin ISP pazarında yüksek bir standart belirliyor. Türk Telekom ve Gibirnet de özellikle akış ve tarayıcı gibi belirli alanlarda güçlü hizmetler sunuyor. Rekabetin kızışmasıyla birlikte, bu ISS'ler hizmet kalitesinin sınırlarını zorlamaya devam ediyor ve nihayetinde tüketicilere daha iyi internet deneyimleri sunuyor.  

En iyi sabit internet

İnternet bağlantı hızınızı ölçmek isterseniz nPerf katkılarıyla hazırladığımız internet hız testi aracını kullanabilirsiniz.

Peki yayınlanan bu rapor hakkında siz neler düşünüyorsunuz? Siz hangi internet sağlayıcısını tercih ediyorsunuz? Düşüncelerinizi yorum yazarak paylaşabilirsiniz. 

Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski