e-Devlet Kapısı’ndan Sıkça Kontrol Edilmesi Gereken Hizmetler!

e-Devlet üzerinden sunulan hizmetleri düzenli olarak kontrol etmek, güvenliğimiz açısından büyük önem taşır. Sıkça kontrol edilmesi gerektiğini düşündüğümüz önemli e-Devlet hizmetlerini sürekli güncelleyerek bu sayfada paylaşacağız. 


Bu hizmeti kullanarak, adınıza tescilli aracın plakası, cinsi, markası, modeli, hak mahrumiyeti olup olmadığına ilişkin bilgilere ulaşabilirsiniz.

Araç Plakasına Yazılan Ceza Sorgulama
Bu hizmeti kullanarak, adınıza tescilli araç plakasına son bir yıl içerisinde yazılan trafik cezalarını sorgulayabilirsiniz.

Bu hizmeti kullanarak, araçlarınızla ilgili; sigorta, ceza, muayene, geçiş, kaza, vergi ve borç gibi tüm bilgileri tek bir yerden görüntüleyebilir; ilgili işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Dava Dosyası Sorgulama
Bu hizmeti kullanarak, UYAP sisteminde kayıtlı davalarınız varsa bu davaların bilgilerini ve dava dosyalarının içeriklerini sorgulayabilirsiniz.

Bu hizmet kullanılarak, genel sağlık sigortası tescil sorgulama işlemi ile GSS durumu, prim borcu ve bu borçların ne durumda olduğuna dair bilgi alınır.

Maliye Bakanlığı e-bordro hizmetini  657 Sayılı kanuna tabi memurlar kendilerine ait bordroları listeleyip bordro detaylarını görüntüleyebilirler.

Bu hizmet aracılığı ile yurt içi mahkemelerde adınıza açılmış ve taraf olduğunuz icra dosyalarını listeleyebilir ve detaylarını görüntüleyebilirsiniz.

Bu hizmet ile 6356 sayılı sendikalar ve toplu iş sözleşmesi kanunu ile sendikalara üyelik ve istifa işlemlerinizi yapabilir, üye olduğunuz sendika hakkında bilgi alabilirsiniz.

Bu hizmeti kullanarak, 198 / A NOTERLİK İŞLEMLERİNİN ELEKTRONİK ORTAMDA YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK kapsamında 01/03/2016 tarihinden itibaren vermiş olduğunuz vekaletnameleri görebilirsiniz.

Mobil Hat Sorgulama
Türkiye’de hizmet veren GSM operatörlerinde adınıza kayıtlı GSM hatlarına dair bilgiye erişerek kendi bilginiz dışında açılmış aboneliğiniz olup olmadığını öğrenebilir, sahip olduğunuz cep telefonu numaralarını görüntüleyebilirsiniz.

Bu hizmet ile, abone sayısı 200.000'in üzerinde olan telekomünikasyon işletmecilerine ait varsa abonelik, borç ve alacak bilgileriniz gösterilmektedir.

Bu hizmeti kullanarak, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden aldığınız öğrenim ve katkı kredilerinizin geri ödeme bilgilerini sorgulayabilirsiniz.

Bu hizmeti kullanarak, adınıza uzun vade sigorta kollarında (Emekliliğe esas) bildirilmiş olan hizmetleri görüntüleyebilirsiniz.

Bu hizmeti kullanarak, siyasi parti üyelik bilgilerinizi sorgulayıp barkodlu belge oluşturabilirsiniz.

Bu hizmeti kullanarak, sürücü belgenize ve şahsınıza son bir yıl içerisinde yazılan trafik cezalarını sorgulayabilirsiniz.

Tapu Bilgileri Sorgulama
Bu hizmeti kullanarak, Tapu Sicil Müdürlüklerinde TC. Kimlik Numaranız ile kayıt altına alınmış taşınmazlarınızın detaylarına erişebilirsiniz.

Bu hizmeti kullanarak Merkezi Sicil Kayıt Sistemi'nde kayıtlı, sahibi ve/veya ortağı olduğunuz firma bilgilerinize erişebilirsiniz.

Mirasçılık Belgesi ve İptallerine İlişkin Bilgilerin e-Devlet üzerinden verilmesi.

Bu hizmet ile, sürekli ve süreksiz yükümlülüklerden kaynaklanan ve süresinde ödenmediği için vadesi geçmiş olan ya da tahakkuk ettiği halde vadesi gelmemiş olan vergi borcu bulunup bulunmadığına dair mükellef bazlı bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Sizler de eklenmesini istediğiniz e-Devlet hizmet(ler)ini yorumlar kısmından paylaşarak bu sayfaya katkı sağlayabilirsiniz.

Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski