PimEyes ile yüzünüzü içeren fotoğrafları bulun!

İnternet üzerindeki fotoğrafların izini sürmek isteyenler için etkili bir çözüm...

PimEyes Ekran Görüntüsü

PimEyes, yüz tanıma teknolojisi kullanarak internet üzerindeki fotoğrafları bulmanıza yardımcı olan bir arama motorudur. 

Bu yazımızda, PimEyes’in sunduğu özelliklerden ve nasıl kullanılacağı ile ilgili bilgilerden bahsedeceğiz. 

PimEyes Nedir?

PimEyes, internet üzerinde yayımlanmış fotoğrafları bulmak için kullanılan bir yüz tanıma ve arama motorudur. Kullanıcılar, bir fotoğraf yükleyerek ya da bir URL girerek, bu fotoğrafın internette başka hangi sayfalarda paylaşıldığını öğrenebilirler. PimEyes, gelişmiş yüz tanıma algoritmalarını kullanarak fotoğraflardaki yüzleri analiz eder ve benzer yüzleri bulur.

PimEyes Nasıl Kullanılır?

pimeyes üyelik tipleri

1- Fotoğraf Yükleme: 

Fotoğrafınızı yükleyin ve yüzünüzü içeren diğer fotoğrafları bulun. (Siteye üye olduktan sonra fotoğraflarınızı paylaşan siteleri görüntüleyebilirsiniz.)

2- Sonuçlara Erişim:

Bulunan fotoğrafların yayınlandıkları web sitelerine ve bağlantılarına ulaşın. (Open Plus aboneliği gerektirir.)

3- Bildirimleri Açın:

Bildirimleri açın ve PimEyes, yüzünüzü içeren yeni bir sonuç bulduğunda bir e-posta yoluyla size bildirim göndersin. (Open Plus aboneliği gerektirir.)

4- İstemediğiniz Fotoğrafları Silin:

Arama sonuçlarında izinsiz paylaşılmış fotoğraflarınızı gördüğünüzde bunların kaldırılması talebinde bulunabilirsiniz. (Protech aboneliği gerektirir.)


PimEyes Tükçe Dil Seçeneği Var mı?

PimEyes yedi ayrı dilde hizmet vermekte olup ne yazık ki Türkçe arayüze sahip değildir.


PimEyes Ücretsiz mi?

PimEyes, ücretsiz bir arama seçeneği sunarken, daha ayrıntılı sonuçlar ve ek özellikler için Open Plus ve Protech gibi ücretli abonelik planları sunmaktadır.


PimEyes'in Kullanım Alanları:

1- Kayıp Kişiler: Kayıp kişilerin izini sürmek ve bulunmalarına yardımcı olmak için kullanılabilir.

2- Sahte Profiller: Sosyal medya ve diğer platformlardaki sahte profilleri tespit etmek için kullanılabilir.

3- İnternet Güvenliği: Kişisel fotoğrafların izinsiz kullanıldığını tespit etmek ve bu durumu kontrol altına almak için kullanılabilir.

Gizlilik ve Güvenlik Çekinceleri

Bir yandan internet üzerindeki fotoğrafların izini sürmek isteyenler için etkili bir çözüm sunan Pimeyes, öte yandan mahremiyet ve güvenlik konusunda ciddi endişeleri de beraberinde getiriyor. Bu tür hizmetlerin, kişisel fotoğrafların izinsiz kullanımıyla birlikte mahremiyet ihlalleri sürekli tartışılan konulardan biri. 

PimEyes, belirli durumlarda yasal olarak kullanılabilir ancak bu kullanım, yerel yasalara ve etik kurallara uygun olmalıdır.

Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski