Rus-klavyesi-virtual-keyboard

Günümüzde Rusçaya olan ilginin artması ve Rus dili eğitiminin yaygınlaşması, bilgisayar üzerinde Rusça yazı yazma ihtiyacını doğuruyor. Bilgisayarlarda Rusça yazı yazabilmek için her şeyden önce bir Rusça klavyeye ihtiyaç var. Ülkemizdeki bilgisayarların Türkçe Q klavye ile birlikte satışa sunulduğu düşünüldüğünde, kullanılan mevcut cihazların klavyelerinde Rusça harflerin olmadığını söyleyebiliriz. Harici olarak kullanabileceğiniz fiziksel bir Rusça klavyeniz yoksa ya da başka cihazlar üzerinde yazı yazmanız gerekiyorsa çevrimiçi sanal Rusça klavye Virtual-keyboard uygulamasını kullanabilirsiniz.

Sanal Rus klavyesi Virtual-keyboard, fiziksel klavye tuşlarına gerek olmadan Rusça metin yazmaya olanak sağlıyor.

Sanal Rus klavyesi Virtual-keyboard, fiziksel klavye tuşlarına gerek olmadan bilgisayar faresi yardımıyla Rusça metin yazmaya olanak sağlıyor. Üzerine tıklanan harfler metin kutusuna otomatik olarak yazılacaktır. Sonrasında, yazılan metni kopyalayarak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz. Sanal klavye uygulaması, Rusça ve İngilizce karakterleri destekliyor. Varsayılan klavye Rusça olarak belirlenmiş. İngilizce karakterlere geçmek için sanal klavyenin sol alt köşesinde bulunan "En" tuşuna basabilirsiniz. Tekrar Rusça karakterlere geçmek için yine aynı tuş kullanılmalıdır.

Fiziksel klavyede bulunan tüm özellikler bu sanal Rusça klavye için de geçerlidir. İstenen harfleri büyük yapmak veya belirli fonksiyonları yerine getirebilmek için ekrandaki "Shift" tuşuna basılması gerekir. Büyük veya küçük harf moduna geçmek için "Caps Lock" kullanımı yine aynı şekilde uygulanabilir. Yazıyı silmek için "Backspace", yeni bir satıra geçmek için ise "Enter" tuşu kullanılıyor. Görüldüğü gibi online Rus klavyesinin kullanımı oldukça anlaşılır ve basit.

Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski