Instagram şifremi unuttum veya Instagram şifremi değiştiremiyorum diyenler için Instagram şifre değiştirme konusunda resimli kısa bir anlatım yaparak Instagram şifre yenileme linki paylaşaçağız.

instagram

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya servislerinin başında gelen Instagram, ülkemizde de oldukça popüler. Milyonlarca kişi her gün Instagram'a giriş yapıyor ve uygulamayı aktif olarak kullanıyor. Kişisel fotoğraflar ve videoların yüklendiği serviste işletme hesapları da çeşitli paylaşımlarda bulunuyor. Yapılan tüm paylaşımların ve yazışmaların gizliliğini korumak için hesapların güvende olması büyük önem arz ediyor. Hesapların güvende kalması için güçlü şifreler oluşturmak ve bu şifreleri korumak gerekiyor. 

Günümüzde bir çok sosyal medya platformuna üye olduğumuz için kullandığımız şifreler unutulabiliyor. Böyle durumlarda yeni şifre almak istiyoruz. Ya da unutmadığımız ancak güvenliğinden şüphe duyduğumuz şifreleri değiştirmek isteyebiliyoruz.

"Instagram Profilime Bakanlar?" veya "Instagram Takipçi Hilesi" gibi kullanıcıların şifresini ele geçirme amaçlı geliştirilen üçüncü parti uygulamalara özellikle dikkat etmek gerekiyor. Herhangi bir sebeple bu tür uygulamalara giriş yapıldıktan sonra tüm aktif hesaplardan çıkış yapılarak yeni bir şifre belirlemek hesap güvenliğiniz açısından oldukça önemlidir.

Instagram Şifre Değiştirme

Instagram şifresini uygulama üzerinden değiştirebileceğiniz gibi Instagram şifre yenileme linki ile şifre yenileme sayfası üzerinden de değiştirebilirsiniz. 

1- Uygulama üzerinden Instagram şifresi değiştirme

  • Instagram uygulamasını açın ve profilinize girin.
  • Ekranın sağ üst köşesindeki Üç Çizgiye (1) dokunun ve açılan menü üzerinden Ayarlar (2) seçeneğini seçin.
  • Güvenlik (3) sekmesini seçin.
  • Şifre (4) seçeneğini seçin.
  • Mevcut şifreniz ile birlikte yeni belirleyeceğiniz şifreyi girerek sağ üst köşede bulunan Kaydet (5) butonuna dokunun.

instagram-sifre-degistirme-resimli-anlatim

2- Instagram şifre yenileme linki ile şifre değiştirme

  • Instagram şifre değiştirme linki üzerine tıklayın.
  • Açılan ekranda bulunan kutucuğa kullanıcı adı, e-posta veya telefon numaranızı yazarak Giriş Bağlantısı Gönder butonuna tıklayın.
  • Kutucuğa kullanıcı adı veya e-posta adresini girerseniz şifre yenileme bağlantısı mail adresinize gönderilecektir. Telefon numarası girerseniz ise telefonunuza sms ile kod gönderilecektir.
  • İlgili bağlantıları ve yönlendirmeleri takip ederek yeni Instagram şifrenizi oluşturabilirsiniz.
instagram-sifre-degistirme-resimli-anlatim-2

Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski