FindClone ile fotoğraftan sosyal medya hesabı nasıl bulunur?

findclone-2

Elinizde bir kişinin sadece fotoğrafı varsa fotoğraftan kişi bulma uygulaması FindClone o kişinin sosyal medya hesabını size bulabilir.

Fotoğrafı olan kişinin sosyal medya hesabını bulmanızı sağlayan Findclone.ru, Rus yazılımcılar tarafından geliştirilen yüz tanıma algoritmasını kullanıyor. Arattığınız fotoğrafı Rusya'daki en büyük sosyal ağ platformu VK profilleriyle eşleştiren site, aradığınız kişinin VK hesabı olması durumunda bu profili sizinle paylaşıyor.

Sadece telefon numarasıyla kayıt olunabilen site, 30 günlük deneme süresi boyunca haftada 7 aramaya kadar ücretsiz hizmet veriyor. 

findclone-1

Aradığınız yüzü saniyeler içinde bulmanızı sağlayan bir başka uygulama da FindFace'di. 2016 yılında N-Tech.Lab tarafından geliştirilen, gördüğü yüzleri VK profilleriyle eşleştiren FindFace, uygulamaya gösterilen yoğun talep ve ardından devlet organları ve iş dünyasıyla yaptığı işbirliği anlaşmaları sonrasında uygulamayı herkese açık olan erişimden kaldırmıştı.

Gelişen bu tür uygulamalar beraberinde kişisel güvenlik endişelerini de artırıyor. Zira bu yöntemle, tanımadığınız insanlar tarafından habersizce çekilen fotoğraflarınız, sosyal medyadaki profillerinize erişebilmek için kullanılabilir. 

Ayrıca fotoğraftan kişi bulma işleminin hukuksal boyutu hakkında uzmanlardan detaylı bilgi almak gerekebilir. Gizlilik hakkını ihlal etme söz konusu olduğundan, fotoğrafı ile arama yaptığınız kişi sizin hakkınızda suç duyurusunda bulunabilir. 

Yorum Yazın

Daha yeni Daha eski